Het Evertshuis is méér dan een theater, het is ook een dorpshuis waar stichtingen en verenigingen hun plek vinden, lokale bands oefenen, serviceclubs vergaderen en waar de lokale jeugd kennis maakt met kunst en cultuur. Het gevarieerde culturele aanbod bestaat uit: theatervoorstellingen, themafeesten, films, wisselende exposities en muziek- en danslessen. Al deze activiteiten worden verzorgd door een kleine kern van professionals die wordt bijgestaan door tientallen vrijwilligers. De activiteiten beperken zich overigens niet tot activiteiten binnen de muren van het Evertshuis. Er worden jaarlijks meerdere kunstexcursies en theaterreizen georganiseerd.

Naast dit bovengenoemd activiteitenaanbod is Evertshuis ook de uitvoerende partij voor BRAVO! en Bravo!+Plus, sociaal-culturele programma’s voor respectievelijk jeugd en senioren uit gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Sinds 2014 is het Evertshuis gevestigd in een prachtig pand: deels nieuwbouw, deels gerestaureerd. Het gerestaureerde gedeelte betreft de voormalige werkplaats van zaadhandel Turkenburg, destijds gelegen aan de Spoorstraat. De naam ‘Evertshuis’ dankt de organisatie aan notaris Everts. Deze liet een vermogen na aan gemeente Bodegraven met de bepaling dat dit besteed diende te worden aan een culturele voorziening. Hierop besloot de gemeente de eerder genoemde werkplaats te kopen en deze de bestemming te geven die het nu nog heeft: een centrum voor kunst, cultuur en educatie.

Het pand is bewust ontworpen als een multifunctioneel gebouw. Gemeente Bodegraven-Reeuwijk huisvest hier haar Klantcontactcentrum en ook de Bibliotheek De Groene Venen vindt er haar plek. U vindt op deze website een compleet overzicht van de organisaties die het pand als hun uitvalsbasis gebruiken. Daarnaast biedt het diverse vergaderruimtes van verschillende afmetingen. De theaterzaal is perfect voor feesten of congressen van derden. Lees hier verder over het gebruik van het Evertshuis als vergader- en congresruimte.

Wij staan voor u klaar en zien u graag in het Evertshuis!

Contactgegevens