IFY! bloemen & meer in Bodegraven.

De nieuwe winkel heet IFY! Bloemen en meer is gevestigd in de Prins Hendrikstraat 2 a-b te Bodegraven. IFY! staat bekend om hoge kwaliteitsmerken en een uitstekende service. IFY! verkoopt bloemen & meer aan particulieren en zakelijke klanten in de regio. Kom eens kijken in de bloemenwinkel van IFY! en doe inspiratie voor uw huis of bedrijfspand. Tevens verzorgt IFY! bruidsboeketten en rouwwerk.

Bestel uw bloemwerk online via https://www.ify-online.nl/

 

.
.
.

ONDERNEMER VAN DE WEEK – 11 juni 2021

De ondernemer van deze week is Ester van eijk van IFY!

Esther: “Als klein meisje was altijd graag bij mijn oom en tante, zij hadden een tuincentrum in Duiven. Ik denk dat daar de voorliefde voor het groen ontstaan is. Ik ben toen middelbare tuinbouwschool gaan doen in Boskoop waar geleerd heb voor hovenier met specialisatie tuincentrum. Toen ik van school kwam lag de tuincentrumbranche eigenlijk onderuit en was er weinig werk in te krijgen. Toen ben ik eerst aan de slag gegaan op de veiling.

Op een gegeven moment kwam in Bodegraven Belle Fleur te koop. Een bloemenwinkel op het Willemsplein waarvan mijn moeder zie, joh is dat niet wat voor jou? Ik had toen nog geen ervaring met bloemen maar heb me dat met onder anderen beursbezoeken en een avondopleiding eigen gemaakt en heb deze winkel, welke achter vision for beauty zat, overgenomen. Heel even heb ik de naam gehouden maar ging al snel over op “De Klaproos”.

Ik heb hier ongeveer 10 jaar gezeten. Een enorm leuke tijd gehad omdat ik gezamenlijk met de salon het pand deelde, dit was erg gezellig.

Ik ben na die 10 jaar verhuisd naar waar de videotheek zat, aan de Willemstraat. Ook hier heb ik zo’n 10 jaar gezeten. Hier was meer ruimte om mijn ambities uit te rollen.

Ik merkte dat ik in mijn winkel steeds meer artikelen wilde en ging verkopen dan alleen bloemen dus bij mijn verhuizing naar de van Tolstraat, waar nu Tol 14 zit, heb ik besloten mijn naam te veranderen in IFY wat staat voor Inspiration For You. Deze naam dekte meer de lading omdat ik naast met bloemen ook met andere lifestyle artikelen mensen wilden inspireren.

Op de van Tolstraat heb ik maar kort gezeten. Deze winkel was groot, eigenlijk te groot dus toen het pand waar we nu gevestigd zijn, op de Prins Hendrikstraat, beschikbaar kwam zijn we wederom verhuisd. We hebben nu een schitterende plek en zijn wel even klaar met verhuizen.

IFY! is een winkel waar mensen komen voor bloemen maar ook voor andere lifestyle artikelen. Zo hebben we bijvoorbeeld kunst en interieurartikelen zoals plaids, vazen, geuren en kussens en kunnen mensen dit alles met elkaar combineren.

Wat ons bijzonder maakt is onze duurzaamheid. Vanaf het begin van mijn ondernemerschap staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Alle artikelen en bloemen die je bij ons koopt zijn duurzaam vervaardigd, gemaakt of gekweekt. Eerlijke producten. Onze klanten weten dit veelal en komen er voor terug. Deze duurzaamheid proberen we ook door te trekken in onze eigen manier van werken. Zo hebben we recent een nieuwe bakfiets aangeschaft waarmee we onze bezorgingen kunnen doen zodat de auto veel minder vaak nodig is.

Op de bakfiets staan stickers van Fleurop en van mijzelf. Ik zit in het bestuur van Fleurop. Fleurop is naast die bekende partij waardoor je een bloemetje kunt laten bezorgen ook een groot voorvechter voor de duurzaamheid binnen onze branche. Ik laat bijvoorbeeld met de bakfiets graag zien dat ik voor deze organisatie sta.

Afgelopen jaar was een vreemd maar voor ons niet per definitie slecht jaar. Ondanks dat de winkel fysiek moest sluiten hebben onze bloemen ons erdoor getrokken. We hebben enorm veel stukken en boeketten kunnen bezorgen en toen we aan de deur mochten verkopen ging dat ook door. Bloemen brengen, zeker in deze tijden, toch sfeer en gezelligheid en we hebben gezien dat mensen daarvoor zijn blijven komen. Onze online omgeving was voor Corona al in orde dus daar hebben we van kunnen profiteren op het moment dat het zover was. Op dit moment is de winkel weer open en kunnen we doen wat ik het liefst doe, het persoonlijke klantcontact. Er gaat niks boven mensen in de winkel welke je persoonlijk kunt helpen of adviseren. Dus ondanks dat we hebben kunnen overleven, waar we dankbaar voor zijn, zijn we heel blij dat men weer welkom is in de winkel!”

IFY! is gevestigd aan de Prins Hendrikstraat 2a/b in Bodegraven en is geopend van dinsdag t/m zaterdag.

Contactgegevens