In 2011 ben ik begonnen in Schoonhoven op de vakschool met een cursus goudsmeden!

In dit prachtige vak kan ik mijn creativiteit helemaal kwijt.

In de afgelopen jaren heb ik naast het goudsmeden nog vele andere cursussen gevolgd om aanvulling te geven aan dit vak. Graveren, filigrain en stenen zetten.

Vanaf 2016 heb ik een winkel/werkplaats geopend genaamd Jacky Edelsmid in de Willemstraat 43c te Bodegraven.

Hier is mijn eigen collectie te zien. Sieraden kunnen natuurlijk ook in opdracht vervaardigd worden.

Het mooie van dit vak is om samen met de klant een mooi en persoonlijk sieraad te ontwerpen.

Ook is er een mogelijkheid om van oude sieraden een mooi nieuw sieraad te maken naar eigen smaak.
.
.
.
.
ONDERNEMER VAN DE WEEK – 29 april 2021

De ondernemer van deze week is Jacky de Lima ” Edelsmid “!

” In 2011 ben ik begonnen aan de vakschool voor edelsmeden. Ik was altijd al met sieraden bezig en mijn kinderen werden groter dus het leek me een mooi moment om het voor het echie te gaan doen. In 2016 rondde ik de opleiding af en ben ik gelijk mijn eigen attelier en winkel gestart in de Willemstraat in Bodegraven. Het was het eeste pandje wat ik ging bezichtigen en het was eigenlijk direct liefde op het eerste gezicht. Ik heb hier een attelier en een winkelruimte.

Ik ontwerp en maak hier zelf sierraden maar ook bestaat de mogelijkheid om bestaande stukken te vermaken naar een passend sierraad. Ik vervaardig edelmetalen als goud en zilver maar bijvoorbeeld ook in combinatie met stenen. Naast mijn eigen sierraden heb ik een aantal andere merken in de winkel op het gebied van sierraden en horloges.

Voor gemeente Bodegraven-Reeuwijk afgelopen jaar erepenningen mogen maken. Hiervoor heb ik gehele proces mogen doen van idee tot ontwerp, vervaardiging van de penning en de geschenkdoos. Dat zijn gave en dankbare klussen waar je veel creativiteit in kwijt kunt en je mag laten zien wat je in huis hebt.

Het leukste vind ik de echte ambacht. Om met iemand te gaan zitten en goed te bespreken wat de wensen zijn om tot een mooi en persoonlijk sierraad te komen met de juiste empotionele waarde.

Als ik uit de coronatijd iets positiefs mag noemen wat ik meeneem dan is het dat ik afgelopen maanden een webshop ben gestart. Dit had ik in normale tijd nooit kunnen doen en ik ga daar ook straks na corona mee door. Het is een mooie etalage voor mijn collectie en het triggert mensen wellicht om naar de winkel te komen. Tenslotte doe ik dat het liefst, mensen ontvangen in mijn winkel. Hier is het gezellig, persoonlijk en krijgt men gevoel met het materiaal of het sierraad. ”

Edelsmid Jacky Delima is gevestigd aan de Willemstraat 43c en is geopend op do t/m za van 10 tot 17:00. Andere dagen evt op afspraak: 06 229 638 92 De webshop is te vinden op www.jackydelima.nl

Contactgegevens