PuntKomma; De Lifestyle winkel in Bodegraven.

Sinds onze start in maart 2016 zijn wij nu al uitgegroeid tot een begrip in de regio. Elk seizoen proberen we namelijk de mooiste selectie van kledingstukken en accessoires te presenteren in onze gezellige winkel. En dat wordt gewaardeerd door zowel mannen als vrouwen.

Mannen en vrouwen die van mode houden, maar er niet ingewikkeld over doen. Die druk zijn met hun werk, hun familie, hun vrienden, hun passies, maar die er en passant wél goed uit willen zien.

Mannen en vrouwen die genieten van het leven.

Mannen en vrouwen die houden van goed en eerlijk advies, goede kwaliteit en een prettige sfeer.

We streven er naar om die favoriete winkel te zijn waar je terecht kunt voor de ideale mix van kleding van originele merken en toonaangevende trends van het seizoen. Anders dan anders, maar bijzonder goeddraagbaar. Basic gecombineerd met chic. Zakelijk zowel als casual.

En omdat we weten hoe goed het voelt om af en toe eens lekker verwend te worden, nemen we alle tijd om je vakkundig te adviseren. Zowel op gebied van kleding en schoenen als op gebied van accessoires.

Omdat we ook weten dat druk zijn soms wel eens té druk zijn is, bieden wij u de gelegenheid om een afspraak te maken om op een avond die ú uitkomt bij ons te komen winkelen. Belt u ons gerust voor meer informatie.

.

.

.
ONDERNEMER VAN DE WEEK – 1 juni 2021

De ondernemers van de week zijn Renske en Klaas Jan van Dam van PuntKomma.

Renske: In 2008 zijn we in Bodegraven komen wonen, ik kom zelf uit Soest en Klaas uit Haastrecht. We hadden een winkel in Gouda Goverwelle, De Egel Mode.
Toen we hier kwamen wonen kende ik niemand en met een gekke bek zeiden we; “Als je mensen wilt leren kennen dan moet je een winkel beginnen”. Toen vonden we het pandje van Co vd Bosch, de bloemist, wat leeg stond. Binnen een week was het bekeken en op 25 februari 2009 ben ik hier begonnen in  toen nog het kleine pand aan de voorzijde. Ook een Egel Mode, met enkel damesmode.

Later kwam het pand leeg naast ons leeg en hebben we direct de keuze gemaakt om het erbij te trekken.
In maart 2016 gingen we open met bijna 400m2 dames- én herenmode onder de naam PuntKomma.

De Egel Mode stond over het algemeen voor damesmode dus die naam dekte niet meer de lading voor wat we hier gingen doen.
De nieuwe naam PuntKomma kwam voort uit dat we iets wilde afsluiten; De Egel Mode en iets nieuws gingen doorstarten. Dat is waar een puntkomma in de taal voor staat nl. voor en achter de puntkomma onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je goed kijkt naar ons logo dan zie je dat de punt van de puntkomma een egeltje is.

We hebben bij PuntKomma veel klanten ook van buiten Bodegraven mede omdat wij in het verleden een winkel in Gouda en Haastrecht hadden. We zijn qua winkel onBodegraafs groot met een onBodegraafs assortiment. Wat ons bijzonder maakt is de persoonlijke manier van winkelen en het uitgebreide assortiment. Ik weet van veel van onze klanten wat ze hier gekocht hebben zonder dat ik daarvoor in ons systeem hoef te kijken. Ons assortiment selecteren we met zorg. We hebben bekende merken maar ook mooie en bijzondere merken welke andere winkels niet aanbieden. Hierdoor zijn mensen bereid naar Bodegraven te komen om te winkelen. Het assortiment is voor een breed publiek, van jong tot oud.

Social media is de afgelopen jaren een belangrijke manier geworden om klanten te bereiken.
De social media uitingen hebben we het afgelopen jaar daarom flink uitgebreid en daarnaast zijn we een webshop gestart. De webshop is echt een andere tak van sport. Wij houden van het persoonlijke. Als je iets aantrekt in de winkel dan kunnen we je op maat advies geven hoe je het stuk kunt dragen, dat kan met een webshop niet. De webshop gebruiken we dan ook veelal als etalage.

Om in de winkel nog beter en persoonlijker advies te kunnen geven hebben we met al onze mensen een personal styling training gedaan. We zijn nu allemaal gecertificeerd personal stylist. Personal styling is een belangrijke component van personal shoppen.

Afgelopen jaar was natuurlijk een naar jaar voor onze branche. Naast dat we dicht waren, konden mensen ook nergens heen waar ze zich normaal mooi voor zouden aankleden. Geen bruiloften, feestjes en niet fysiek naar het werk, terwijl dat toch dingen zijn waarvoor mensen speciale aandacht geven aan hun kleding. Toch denk ik dat we er een hoop van geleerd hebben, tenslotte gaat alleen met tegenwind de vlieger omhoog. Zo hebben we besloten om voor de heren dit seizoen geen nieuwe zomercollectie in te kopen. Eerst de huidige voorraad maar eens proberen te verkopen. Bij nader inzien weten we dat dat, zeker bij de heren, best goed kan, al had ik dat vroeger nooit gedaan. Bij dames kan dat niet en doen we dan ook niet.

Daarnaast hebben we de webshop te danken aan afgelopen tijd. Hier zouden we normaal helemaal geen tijd voor hebben gehad gezien het vullen van de shop met alle artikelen gewoon heel veel tijd kost. Dus dat houden we er aan over en daar gaan we ook zeker mee door.

Wat we ook meenemen is dat de saamhorigheid in het team sterker geworden is. Iedereen is gelukkig nog aan boord.
En de bewustwording dat we onverkochte collecties niet altijd hoeven weg te “gooien” na het seizoen, door té sterk af te prijzen is iets wat we uit deze crisis meenemen. Nóg duurzamer omgaan met de collecties.

Daarnaast heb ik geleerd dat ik meer voor mezelf op mag komen. Ik leerde mijn merken en leveranciers beter kennen doordat ik met ze in gesprek moest over voorraad. Dit heeft me zakelijk sterker gemaakt, hier ben ik blij om.

PuntKomma bevindt zich aan de Prins Hendrikstraat 3 in Bodegraven en is open op maandag van 13-18 uur en dinsdag t/m zaterdag van 10-18 uur.  De webshop vind je op www.puntkomma.nu

Contactgegevens