AL 50 JAAR VAKMANSCHAP MET PERSOONLIJKE AANDACHT

Kan je dat als 2e generatie van Van Leeuwen Opticiens wel zeggen? Is dat geen grootspraak?

Ook 50 jaar later komen nog steeds een aantal klanten uit Schiedam en Rotterdam in onze winkel voor onze vakmanschap en service. En daar zijn we nogal trots op, want dat zegt iets over de oprichter als ook over de opvolgende generatie van Van Leeuwen Opticiens.

Generaties-Van-LeeuwenAls familiebedrijf is Van Leeuwen Opticiens zeker uniek te noemen. In de voetsporen van vader zijn de zoons Harry, Hans en Jan (tweeling) gezamenlijk de optiekopleiding gaan volgen en daaropvolgend de opleiding tot contactlenzenspecialist. Tenslotte hebben zij, met de toenemende aandacht voor de ooggezondheid , gezamenlijk ook de optometrieopleiding gevolgd en afgerond.

Als jongere broer kreeg Wouter van huis uit al veel mee van het optiekvak. Bij zijn oriëntatie voor zijn beroepsopleiding was zijn keuze al snel beslist. Zo werd ook de vierde opticien verwelkomd in het familiebedrijf. Ook de daaropvolgende generatie is al in opleiding, Marlise volgt haar optometristenopleiding aan de Hogeschool in Utrecht en Harno start in september met de optiekopleiding.

Maar familiaire betrokkenheid en enthousiasme alleen is niet voldoende. Kwaliteit, service en vooruitstrevendheid kan en mag niet ontbreken. De concurrentie zit ook niet stil. Tevens is het de tijd dat de ketens hun deel van de markt opeisen met lage prijzen en spectaculaire aanbiedingen. Maar dat brengt ons niet van onze stuk: “juist hierdoor kunnen wij ons onderscheiden. Onze klanten zijn zich over het algemeen goed bewust van de juiste oogzorg. Het gaat tenslotte om de gezondheid van je ogen, één van de belangrijkste zintuigen van je lichaam”. Met name het gezondheidsaspect en een juiste oogmeting zijn de fundamenteel voor onze winkels. Hiermee blijven wij onze eigen koers varen met aandacht voor hoogwaardige oogzorg en persoonlijke aandacht voor de klant. “Wij bieden u geen bril met glazen aan, maar wij bieden u goed zicht verpakt in een modebril!

Om de kwaliteit in stand te houden is meegaan in de ontwikkelingen onontbeerlijk. Als Van Leeuwen Opticiens staan wij vooraan als het gaat om technische noviteiten, maar ook in de nieuwste ontwikkelingen van design en mode.

In samenwerking met WSB Interieurbouw zijn onze winkels eigentijds ingericht. Hierin komt onze professionaliteit en design al tot uiting. Dit wordt verder versterkt door onze collectie aan modemonturen. Een door ons zorgvuldig uitgekozen collectie van gerenommeerde merken zoals Tag-Heuer, Lunor, Cazal en Brooklyn. Een collectie waarin wij weten dat de door ons gestelde kwaliteiten en design gewaarborgd zijn.

Als u ons echter vraagt, wat is het hart van de winkel? “dan moeten we u meenemen naar onze refractieruimten. Daar treft u de meest geavanceerde meetapparatuur aan voor het controleren van uw ogen. Hier controleren wij niet alleen de sterkteafwijking van uw ogen. Als optometrist zijn wij ook in staat om de gezondheid van uw ogen te controleren. Uw ogen weerspiegelen uw gezondheid. Hier stellen wij vast met welke hulpmiddelen uw ogen, als één van de belangrijkste zintuigen van het lichaam, weer het meest optimaal en op natuurlijke wijze kunnen functioneren”.

Dit resulteert in ons glasadvies of lenzenadvies. Met welke glazen of lenzen wordt uw kijkcomfort weer optimaal. Hierin worden wij ondersteund door onze glasleverancier Essilor met de levering van onze Varilux-glazen. Glazen waar vooruitstrevende technologieën in zijn verwerkt die het natuurlijke van het oog naar het hoogste niveau weet te brengen.

In al die jaren is er veel veranderd in en om ons heen. De omgeving verandert, mensen veranderen, de technologie neemt steeds grotere sprongen. Ook bij Van Leeuwen Opticiens is veel veranderd. Maar gelukkig zijn de fundamenten bij ons ook na vijftig jaar hetzelfde gebleven. De zorg voor uw ogen en onze exclusieve collectie monturen zal bij Van Leeuwen Opticiens zeker blijven. Evenals de persoonlijke aandacht en de gezelligheid in onze winkels. Welkom!

Contactgegevens