Covid-19 – Update juni 2020

 in nieuws

Langzaamaan wennen we aan het nieuwe normaal. Maar we zijn er nog (lang) niet. Zolang er geen vaccin is, zullen we met elkaar het coronavirus moeten bestrijden door de overheidsrichtlijnen op te volgen. Dat blijkt in de dagelijkse praktijk nog een hele uitdaging. Vooral op plaatsen waar veel mensen samenkomen. Afstand houden zit nu eenmaal niet in onze aard. Geen hand geven voelt aan als onbeleefd. Thuisblijven als je je niet gezond voelt vinden sommigen ‘aanstellerij’. Elkaar de les lezen lukt ons dan weer wel. En als het eigenbelang in het geding is, willen we dat nog wel eens laten prevaleren boven het algemeen belang. Maar alles bij elkaar heeft dit wel als gevolg, dat de RIVM aantallen in onze gemeente gunstig uit de bus komen. Volhouden dus.

Ook mooi om te ervaren hoe ondernemend Bodegraven-Reeuwijk zich waar mogelijk heeft aangepast. Andere winkeltijden, thuisbezorgen, plexiglas, vouchers, desinfecteren, beperkte toegang tot de winkelruimte, afstand houden en aangepaste looprichtingen. In bijna alle situaties is er begrip voor de getroffen maatregelen. Saamhorigheid geeft een goed gevoel.

Ook bijzonder mooi is het om te zien hoezeer men de winkeliers een warm hart toedraagt door zoveel mogelijk lokaal te kopen. De BOV heeft in samenwerking met Gemeente en OPBR waar mogelijk de helpende hand geboden. De website www.kooplokaal.inbr.nl  is daarvan een voorbeeld. Via deze site geven ondernemers hun aangepaste openingstijden en andere bijzonderheden aan u door. Enkele filmpjes elders op deze website benadrukken dit onderwerp nog eens.

Helaas gaan veel BOV activiteiten dit jaar niet door. Veel mensen samenbrengen door een evenement vindt de BOV nu niet verantwoord. In nauw overleg met de Gemeente wordt bepaald wat er wel en niet kan. Raadpleeg regelmatig de agenda op deze website en volg ons via Facebook en op Bodegraven Centrum.

En niet vergeten: koop lokaal is het nieuwe normaal.