Covid-19 – Update oktober 2020

 in nieuws

Opnieuw moet Nederland een stap terug doen. Het corona virus weet blijkbaar nog altijd manieren te vinden om (steeds meer) mensen te besmetten. Het is altijd makkelijk om met een  beschuldigende vinger naar een ander te wijzen. Maar daarmee wordt het probleem niet opgelost. De minister president zei het treffend: “Niet de randjes van de regelgeving opzoeken, maar gewoon doen wat er van je gevraagd wordt.” 1,5 meter, handen wassen, thuisblijven bij klachten, enzovoort. We weten het nu allemaal wel. Maar of we het ook echt doen?

De BOV volgt de regels en adviezen van overheid en RIVM. Doet u dat ook! Alleen samen kunnen we het virus bestrijden. Dus nog steeds geen grote evenementen en bijeenkomsten. De horeca opnieuw dicht. Detailhandel op koopavonden om 20:00 uur dicht. Kijk voor het laatste nieuws en de nieuwe maatregelen op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 .

In maart/april van dit jaar is een speciale website gemaakt: www.kooplokaal.inbr.nl . Deze website is er nog steeds. Winkeliers kunnen er gratis hun bericht vermelden. Consumenten kunnen er vinden wat wel en wat niet kan. Over aangepaste openingstijden. Of over afhaal- of bezorgservice. Met de bedoeling om vooral lokaal te blijven kopen.

Voorkom een algehele lockdown. Houd u zich aan de regels. Houd voldoende afstand. Houd rekening met elkaar. Maar vooral: blijf gezond!