Kerstmarkt Raadhuisplein en Kerkstraat gaat een groot Bodegraafs feest worden

 in nieuws

De Kerstmarkt op het Raadhuisplein en in de Kerkstraat op zaterdag 14 december gaat een echt Bodegraafs feest worden. Al snel na de oproep in de media of er inwoners waren die zelf producten maken liep de mailbox vol met enthousiaste deelnemers uit de gemeente. Op het Raadhuisplein staan rond de 30 kramen en in de Kerkstraat staan 20 kramen. De organisatie van de Kerkstraat heeft vele kramen staan van winkeliers uit de Kerkstraat en de Brugstraat.  

Omdat de activiteitencommissie van de BOV iets unieks wil neerzetten, is ook Professor Dombidoo en Ladilaa uitgenodigd. Dit stel komt met een geweldige show met de naam,  En het licht in de duisternis.. Professor Dombidoo en zijn charmante assistente Ladilaa zijn dag in, dag uit bezig met het uitvinden van je kunt het zo gek niet bedenken. Hierbij vergeten ze weleens dat ze niet alleen op de wereld zijn en bezorgen ze hun buren onbedoeld veel overlast! Ze maken herrie en er zijn regelmatig lichtflitsen te zien waarbij je eigenlijk beter een zonnebril zou kunnen dragen. Verder is er een mobiele smederij, hier kan iedereen dan ook het geheim van de smid ontdekken door middel van demonstraties in combinatie met een mini workshop! De muzikale omlijsting zal dit jaar verzorgd worden door een Kerstmannenorkest welke in het centrum de nodige Kerstmuziek zal verzorgen. In de Kerkstraat kan iedereen op de foto met de Kerstman bij een Arreslee en zijn er meerdere spelletjes te doen.

De Bodegraafse scouting Bolaro is aanwezig met vele zelfgemaakte producten en gaan zeker weer voor een mooie sfeer zorgen tijdens de Kerstmarkt. Maar er is meer, er komen meerdere optreden van Studio Forza. De kinderen van de musicalklas gaan meerdere liedjes ten gehore brengen. Is de slager aanwezig met heerlijke broodjes en hamburgers. Voor de kinderen is er schminkster aanwezig welke de kinderen in mooie kerstcreaties gaat omtoveren.

Op de Kerstmarkt kunt u terecht voor Kerstukjes, zijn er meerdere creatieve kramen, kunt u naar wens uw persoonlijke (cadeau)artikelen laten maken, b.v. raamstickers, kerstballen met naam of tekst, waxinelichtjes, kleding met opdrukken in Kerstthema, enz. Ook kan er genoten  worden van een heerlijke soep.

Mis deze unieke Bodegraafse Kerstmarkt niet en kom zaterdag 14 december naar de Kerstmarkt op het Raadhuisplein en de Kerkstraat. De aanvang is 12.00 uur en het duurt tot 18.00 uur en dit gaat zeker een geweldige sfeer worden, want de kramen zijn verlicht en de feestverlichting in de straten en in de bomen op het Raadhuisplein zal het geheel een nog gezelliger aanblik geven. Ook komen er 40 Kerstbomen met verlichting te staan. Deze komen op het Raadhuisplein, de Kerkstraat en in de Nutspassage.  De kersmarkt zal geopend worden door wethouder Inge Niewenhuizen, recreatie en toerisme.

 

Dit jaar zijn er weer vele artikelen te koop gemaakt door de eigen inwoners