Sinterklaas en de verdwenen vlaggen

 in nieuws

De afgelopen maanden is er binnen de BOV hard gewerkt aan een alternatief met betrekking tot de Sinterklaasintocht. Na het noodgedwongen moeten cancelen van de traditionele intocht is direct gestart met het organiseren van een gedegen alternatief. Aanvankelijk was het plan om de kinderen uit onze gemeente in veilige shifts te ontvangen in het Evertshuis voor een grote Sinterklaas theatershow. Toen Covid-19 ook daar roet in het eten gooide is de BOV op basis van dat plan gaan schakelen naar mogelijkheden die wel nog binnen handbereik lagen met als uitkomst deze zelfde theatershow maar omgetoverd tot grote TVshow.

Een creatief stuk welke gericht is op de kinderen uit onze gemeente en waarbij zij toch de indruk krijgen dat Sinterklaas hen niet zal overslaan dit jaar. Omdat de omliggende dorpen kampten met dezelfde uitdagingen hebben we besloten om met alle organisaties de handen ineen te slaan en gezamenlijk deze grote Sinterklaas TV show te dragen.

Voorafgaand aan de grote TVshow, welke op 21 november om 11:00 zal worden uitgezonden op BR6, zullen vier sinterklaasjournaals worden uitgezonden waarin de verhaallijn zich afspeelt in onze dorpen met een ontknoping van het verhaal in de grote show. De eerste aflevering wordt uitgezonden op zaterdag 7 november om 17:00. In de bijgaande afbeelding vindt u alle informatie omtrent al deze uitzendingen.

Elk dorp en bijhorende stichting heeft de vrijheid om naar aanleiding van de TV show een eigen actie uit te rollen. Vanuit de BOV is een kleurplaatwedstrijd uitgezet waar mooie prijzen te winnen zijn. De kleurplaten, waarop ook alle informatie over de uitzendingen te lezen is, worden maandag 9 november uitgedeeld op de basisscholen. De uitslag van deze wedstrijd zal terug te zien zijn in de TVshow op 21 november.